Hos oss får Du som brukare Din egen gruppledare som tar hand om de frågor Du behöver stöd och hjälp med.

Hos Assistansvalet är Du delaktig i rekryteringen av assistenter. Du bestämmer själv vem som ska anställas som Din personliga assistent.

I många fall är det vanligt att man anställer sina anhöriga, då vi på Assistansvalet erbjuder en bra lön och förmånliga anställningsvillkor, samt givetvis fördelen med personlig kontakt från dag 1.

För oss är det viktigt att ta vara på all tid, därför ordnar vi vanligtvis resor, utbildningar, föreläsningar och andra anpassade aktiviteter.

Varje månad får Du en sammanställning som redovisar förbrukade resp. kvarstående timmar samt medel till förfogande, så du på ett lättöverskådligt sätt kan hålla en god struktur.

Tillsammans kan vi!

Vad vill vi?

Assistansvalet vill erbjuda alla inblandade parter bästa möjliga service i alla avseenden.
Vi erbjuder helhetslösningar för att tillfredställa funktionshindrades och anhörigas behov.

Vårt mål är:

  • att etablera verksamhet i en lokal på varje ort vi finns på
  • att lokalen ska bli en mötesplats för social samvaro och korttidsboende
  • att varje månad skicka en rapport till alla våra kunder , med nyheter och aktiviteter som man kan deltaga i
  • att Du ska må bra.

När du är redo:

  1. Kontakta oss för ett möte i hemmet eller på vårt kontor. Vi samtalar om dina behov, tittar på ditt nuvarande avtal, hur din assistans ser ut idag och hur du vill att den ska vara.
  2. Med utgångspunkt i dina förutsättningar tar vi fram ett förslag . Vi träffas och går igenom det gemensamt. Efter detta möte får du fundera på om det verkar vara en lösning som kan passa dig eller om vi ska diskutera fram ett annat förslag.
  3. När du har bestämt dig för att välja Asisstansvalet AB som din assistanssamordnare kan du lungt överlåta ansvaret åt oss.
  4. Vi sköter all pappershantering och kontakter med alla myndigheter.

Vi ser fram emot att ha dig som kund – Välkommen!